O pomladi možganov

Your grandchildren will likely find it incredible – or even sinful – that you burned up a gallon of gasoline to fetch a pack of cigarettes!  ~Paul MacCready, Jr.

Na področju ekologije in živalskih pravic je bilo že mnogo povedanega. Izdanih je bilo nešteto takšnih in drugačnih knjig, ki se ukvarjajo s tovrstno problematiko. Marsikateri nadebuden ekointelektualec sedi nekje ob računalniku in svoje mnenje izliva v svoj blog. V dobi interneta je najbolj krasna ravno dostopnost in mobilnost informacij ter mnenj. Le s klikom na gumb je svetovnemu spletu na voljo kanček tvoje duše.  Ker imam informacije, mnenje in dušo tudi jaz, je sedaj tu Vasantika.

Kot mlado dekle, ki se dnevno spopada z najrazličnejšimi problemi, od tega, kaj skuhati za kosilo, kako čim bolj učinkovito, a hkrati zdravju neškodljivo očistiti straniščno školjko, zakaj kljub zalivanju roža veni, pa do tega, čemu je smiselno izločiti živalske sestavine iz svoje košarice potrošnin, kam na poceni, zabaven in zdrav zmenek in kdo sploh smo, imam seveda marsikaj na jeziku – le dlake ne. Moja generacija se spopada s pomanjkanjem delovnih mest, pritiskom oglaševalcev, naj že kupimo njihov najnovejši “it-gadget”, povrh vsega pa ogromno odgovornostjo do zanamcev, saj če ne bomo zadev na bolje spremenili mi, bo zgornji citat postal še kako realen. Žongliranje vsega skupaj seveda ni enostavno, zato si je treba stvari poenostaviti! Tu boste lahko prebrali, kako žongliram jaz.

Vasantika je v sanskritu ime boginje pomladi; iz njega izvira tudi slovenska različica, Vesna, moje ime. Po njegovi poti sem se vrnila več tisočletij v preteklost. Vabim vas, da se tudi vi vrnete v preteklost. Razmislite o svojem načinu življenja, o svoji filozofiji, o stvareh, ki so vam pomembne; razmislite, kako bi živeli pred stotimi, dvestotimi, tisočimi leti. Kako pomemben je dejansko za vas vaš življenjski slog? Kakšno bi bilo življenje brez mentalnih ovir, katerih se oklepate? Kaj lahko spremenite? Poglobite se vase in resnično premislite.

Toliko za danes, naslednjič pa o malo bolj konkretni temi 🙂

Advertisements

Spregovori

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s