Olivni namaz

Olivni namaz

Kot veganka, ki obožuje kruh z najrazličnejšimi namazi, sem se pred kratkim soočila z dejstvom, da so namazi, ki jih lahko kupimo v trgovinah, cenovno zelo zasoljeni. Zato sem se odločila, da si jih bom raje naredila doma. Sledeči recept je enostaven, okusen, odličen za ljubitelje oliv, kot sem jaz, prav tako pa je lahko sestavina za različne kanapéje in sendviče; z manjšo priredbo bi lahko na enak način naredili tudi omako za testenine, ali pa recept uporabili za filo za domače torteline. Črne olive lahko zamenjaš z zelenimi, če želiš. Količine so ocenjene na približno – sama uporabljam črne olive v konzervi (120g) in dobro polovico kocke tofuja. Namaza pride za malo manj kot poln kozarec za vlaganje manjše velikosti – približno 2 dl. Palični mešalnik in njegova posodica za sekljanje bosta za takšno količino najbolj priročna.

Sestavine:
  • 100 g tofuja
  • 100 g razkoščičenih črnih oliv
  • ščepec soli
  • žlica olivnega olja
  • 2-3 žlice vode

Olive in tofu, narezan na kocke, grobo sesekljamo v sekljalniku. Vmes dodamo ostale sestavine in zmiksamo do ustrezno gladke mase. Preložimo v kozarec ali drugo posodo za shranjevanje. Po želji lahko dodamo začimbe ali druge dodatke, npr. česen, čili v kosmičih, svežo baziliko ali kaj drugega.

Advertisements

Spregovori

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s