Teden tofuja: Tofujeva krema

English readers click here.

Ena od lastnosti, zaradi katere obožujem tofu, je uporabnost tako v sladkih, kot v slanih receptih. Ni veliko prehrambenih sestavin, ki se ponašajo s tem! Okej, jajca pridejo blizu. Ampak jajca imajo dosti drugih slabosti, katere tofu zlahka premaga. Sledi recept za kremo, ki jo uporabljam za prekrivanje tort, za premazovanje palačink in vafljev ter za na pečene banane, kot vidite zgoraj. Čar tega recepta je, da se lahko poigramo z razmerjem med čokolado in tofujem glede na naše potrebe – omejitev je samo servirna temperatura (ker čokolada strdi kremo, če je je preveč). Če torej hočemo premaz za torto, uporabimo več tofuja, če pa hočemo popestriti (zažgane) palačinke, pa je lahko čokolade več 🙂

Ni tako pomembno, katero vrsto tofuja uporabimo, kajti obe funkcionirata; svilnati tofu da rahlejši in vlažnejši mousse, iz čvrstega pa boste dobili gostejšo in močnejšo kremo.

Sestavine:

  • 100 g tofuja
  • 1-2 rebri čokolade
  • ½ žličke sladkorja
  • kaplja vanilijevega ekstrakta

Čokolado stopimo v vodni kopeli: manjšo posodo s čokolado položimo v večjo posodo z vročo vodo. Temperatura ne sme biti previsoka, da ne zažgemo čokolade. Vmes v multipraktiku (ali posodi, ki pride zraven paličnega mešalnika) zmiksamo tofu in ostale sestavine. Ko je čokolada stopljena, jo vmešamo k tofuju. Količina kreme zadostuje za vaflje ali pancakes za 4 ljudi.

Če želimo prekriti torto, recept podvojimo ali potrojimo – upoštevamo velikost torte.

Advertisements

One thought on “Teden tofuja: Tofujeva krema

Spregovori

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s