Teden tofuja: Tortelini

English readers click here.

Včasih špageti, polžki, rezanci in ostali enostavno ne zadovoljijo. Včasih ni boljšega, kot debele, domače polnjene testenine. Testo zanje je enostavno in poceni, saj je narejeno iz sestavin, ki jih ima večina vedno na zalogi. Ponavadi jih naredim veliko naenkrat in večino zamrznem, ker mi oblikovanje vzame veliko časa. Je pa res, da ob ogledu novega dela kakšne priljubljene serije hitro mine 🙂

Ti tortelini so hitro kuhani, vendar se ne razkuhajo. Ker je ravno teden tofuja, predstavljam svoj način priprave tofujevega nadeva, ampak tega lahko po želji nadomestite z gobovim, sejtanovim ali kakšnim drugim. Izvor recepta za testo najdete tu, čeprav ga sama malce drugače pripravim.

Sestavine za 4 osebe:

  • 200 g pirine moke tip 850
  • 5 žlic čičerikine moke
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 dl vode
  • 200 g tofuja skupaj z vodo
  • 1-2 žlici kvasnega ekstrakta
  • žlička česna v prahu
  • žlička čebule v prahu
  • pol žličke paprike v prahu
  • pol žličke soli
  • žlica olivnega olja

Najprej iz obeh mok, olivnega olja in soli zamešamo testo, ki ga nato pustimo počivati pol ure v hladilniku. Vmes v posodi paličnega mešalnika združimo ostale sestavine in miksamo, dokler ne dobimo homogene mase.

Iz hladilnika vzamemo testo in oblikujemo torteline – možna sta dva načina: iz testa oblikujemo posamezne kroglice v velikosti med lešnikom in orehovim jedrom, nato vsakega na tanko razvaljamo in na sredino denemo pol žličke, za strt lešnik tofujeve mase. Namesto kroglic lahko razvaljamo celo testo in izrežemo kroge. Robove kroga premažemo z malo vode, prepognemo na pol in oblikujemo torteline. Tortelini se v slanem kropu kuhajo okoli 5 minut, načeloma pa so nared, ko priplavajo na vrh. Zamešamo jih v paradižnikovo omako ali zabelimo z oljem in gomasiom.

Advertisements

Spregovori

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s