Kdo in kaj?

kip slovenske boginje vesne
Image via Wikipedia
Kaj je vasantika?

Vasantika je ime boginje pomladi v sanskritu. Njen izvor, tako kot sanskrit, sega v pradavnino, ona sama pa je vir slovanske boginje pomladi, Vesne. Poleg tega, da je to moje ime, sem pomlad kot naslov tega bloga izbrala, ker ta blog dokumentira pomlad in preporod mene same na poti k samostojnemu, odgovornemu, a kljub temu polnemu življenju. Upam pa seveda, da tudi vam Vasantika služi kot inspiracija pri vaši pomladi.

Kdo je Vasantika?

Kot rečeno, moje ime je Vesna. Sem veganka, ki na ta način živi že skoraj tri leta. Živim v majhni hišici v Ljubljani in sem trenutno brezposelna, zaradi česa imam veliko preveč prostega časa, plod tega pa je stran, ki jo prebirate. Zelo rada imam hrano, kuhanje za svoje bližnje pa mi je v veliko veselje. Kot strastna kuharica tako nadvse uživam v eksperimentiranju in preizkušanju novih in novih vrst hrane in sestavin, ki se pojavljajo na slovenskem tržišču. Kombiniram izkušnje, internet in svojo knjižnico kuharskih knjig pri kreiranju novih in veganiziranju obstoječih jedi. Teza, da so vsi vegani podhranjene trlice, pač ni res – veganska kuha in peka je še kako hranilna, nasitna, zdrava in predvsem okusna. Izdelujem tudi lastna čistila in kozmetiko, ker sem mnenja, da predvsem na tem področju nikakor ne moreš zaupati skoraj nikomur, razen sebi. Ekološka čistila z veganskim certifikatom so kljub hitremu razvoju pri nas še vedno redka in cenovno nekonkurenčna čistilom proizvajalcev, ki jih lahko dnevno zasledimo med “nasveti za šoping.” Seveda pa nisem samo vestna gospodinja – ko ne iščem službe, se ukvarjam s fotografijo in drugimi vizualnimi umetnostmi, kvačkam, gledam dobre filme, poslušam dobro glasbo in igram poker! Obožujem Metallico in krompir in dvomim tako v evolucijo, kot v religiozne mite nastanka sveta. Imam mačka z imenom Charlie, ki ga kličemo Muc, in veliko rastlinic. V prihodnjem letu imam namen lotiti se vrtnarjenja tudi izven štirih zidov.

Advertisements

2 thoughts on “Kdo in kaj?

  1. Super opis! Jaz sem zaenkrat še na poti k vegetarijanstvu, podpiram pa veganstvo ful! Se veselim kakšnega fajn recepta;)

Spregovori

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s